15/11/11

Resumen en la WEB del Laskorain

2011-11-13

0 eta 3 galdu zuen Laskorainek Zierbenaren aurka

Denboraldi honetan areto futbol talde apartak igaroko dira Usabaldikan eta honen frogarik esanguratsuenetakoa dastatu genuen joan den larunbatean. Laskorainek Zierbena ahaltsuaren bisita jaso zuen eta bizkaitarrek sekulako taldea osatzen dutela egiaztatu zuten 0-3 irabaziaz merezimenduz.

Azken bi urteetan txapeldun, Zierbenari aurrekontuak soilik eragozten dio 2.A Mailan egotea. Bilbon 1. Mailan lehiatutako hainbat jokalariekin -Pavesio hegoamerikarra, Rober, Pedro, etab-, jokoa soberan du eta hil honen hasieran bertan Espainiako Kopako hamaseirenetara sailkatu da 2.A Mailako Hospitalet menperatuaz.

Horitxoek ordea ez zuten porrota merke saldu. 2. minutan bisitariak aurreratu ostean markagailua malda gora izan zuten betiere eta honek puntuak urruti zeudenaren irudipena eragin zuen beharbada, baina ikastolakoak ez ziren inongo unetan behera etorri eta zierbenatarrak bapo izerditzera behartu zituzten.

Penalti eztabaidatsu bat tarteko neurketa 0-2 iritsi zen atsedenaldira eta Saldias-Miguel aseguru korreduriak lagundutako zozketaren ondotik jokatu zituen Laskorainek bere minuturik onenak. Defentsa zertxobait aurreratu eta minutu luzez parez pare izan genituen bi taldeak, baina gol aukerak sortuagatik ez zuten golik sartu. Punteria kamutsa baino gehiago atezain kanpotarraren inspirazioa izan zen erruduna.

0-3 ikusgarriak itxi zuen partida etxekoen ezintasuna areagotuz, baina Javi eta Aitorren mutilak harro egon behar dute buruturiko lanak zertxobait gehiago merezi izan baitzuen, aukeraren bat eskeiniko zien gol bat bai gutxienez. Edozein kasutan Zierbenaren aurkako porrota ez da inolako hondamendia.

Gozatzeko denboraldia dugu laskoraindar guztiok, nola jokalariek nola zaletuok, eta orain artean honelaxe egin dugu sei jardunalditan. Aurrerantzean ere berdin gozatzeko serio arraio jarraitu beharko dute lanean Javi delegatuak, Javi eta Aitor prestatzaileek eta Endika, Telleria, Lander, Gil, Zubillaga, Txiki, Otxoa, Etxebe, Loitzun, Alonso eta Aratz jokalariek.